800 g spruiten
 1 eetlepel olijfolie
 2 tenen knoflook in dunne plakjes
 3 cm verse gember, geraspt
 5 takje tijm
 50 g walnoten, gehakt
 125 g (vegetarische) spekblokjes
 rasp van 1/2 citroen
 flinke scheut Veld 4 walnootolie
 zout en peper
1

Kook de spruiten ongeveer 4 minuten in een klein laagje water met zout. Giet ze af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.

Verhit olijfolie in een wok en roerbak hierin de spruiten met de gember ongeveer 2 minuten. Voeg de knoflook, walnoten en tijm toe en bak nog 1 minuut mee. Roer de spekjes en honing erdoor en bak nog kort tot het geheel goed warm is. Maak af met een scheut Veld 4 walnootolie, citroenrasp en zout en peper.
Tips:
Leuk om te serveren als bijgerecht tijdens het kerstdiner.
Een fijngehakt rood pepertje i.p.v. gember kan lekker zijn voor wat extra pit.
Gebruik een klein beetje Veld 4 kweepeerazijn i.p.v. honing.

Ingrediënten

 800 g spruiten
 1 eetlepel olijfolie
 2 tenen knoflook in dunne plakjes
 3 cm verse gember, geraspt
 5 takje tijm
 50 g walnoten, gehakt
 125 g (vegetarische) spekblokjes
 rasp van 1/2 citroen
 flinke scheut Veld 4 walnootolie
 zout en peper

Aanwijzingen

1

Kook de spruiten ongeveer 4 minuten in een klein laagje water met zout. Giet ze af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.

Verhit olijfolie in een wok en roerbak hierin de spruiten met de gember ongeveer 2 minuten. Voeg de knoflook, walnoten en tijm toe en bak nog 1 minuut mee. Roer de spekjes en honing erdoor en bak nog kort tot het geheel goed warm is. Maak af met een scheut Veld 4 walnootolie, citroenrasp en zout en peper.
Tips:
Leuk om te serveren als bijgerecht tijdens het kerstdiner.
Een fijngehakt rood pepertje i.p.v. gember kan lekker zijn voor wat extra pit.
Gebruik een klein beetje Veld 4 kweepeerazijn i.p.v. honing.

spruiten met een bite