1 pak witbroodmix
 olijfolie
 2 eetlepel zaden of pitten
 grof zeezout
van Veld 4:
 50 g walnoten, gehakt
 walnootolie
1

Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking en laat afgedekt onder een theedoek 10 minuten rijzen op een warme plek (bijv. boven de verwarming of in de oven wanneer deze een rijsstand heeft).

Vet een bakplaat in met een klein beetje olie en duw hierop het deeg uit in een ovale vorm van ongeveer 1 ½ cm dik. Verdeel de noten en zaden hierover. Druk deze goed aan. Dek het deeg nogmaals af en laat nog 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Smeer de bovenkant van het deeg in met nog een klein beetje olijfolie en bak het brood in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.

Laat het brood afkoelen op een rooster druppel er walnootolie over en bestrooi met grof zeezout uit de molen.

Lekker bij de borrel om mee te dippen in walnootolie en kweepeerazijn, of met pittige walnootpesto of muhammara.

Ingrediënten

 1 pak witbroodmix
 olijfolie
 2 eetlepel zaden of pitten
 grof zeezout
van Veld 4:
 50 g walnoten, gehakt
 walnootolie

Aanwijzingen

1

Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking en laat afgedekt onder een theedoek 10 minuten rijzen op een warme plek (bijv. boven de verwarming of in de oven wanneer deze een rijsstand heeft).

Vet een bakplaat in met een klein beetje olie en duw hierop het deeg uit in een ovale vorm van ongeveer 1 ½ cm dik. Verdeel de noten en zaden hierover. Druk deze goed aan. Dek het deeg nogmaals af en laat nog 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Smeer de bovenkant van het deeg in met nog een klein beetje olijfolie en bak het brood in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.

Laat het brood afkoelen op een rooster druppel er walnootolie over en bestrooi met grof zeezout uit de molen.

Lekker bij de borrel om mee te dippen in walnootolie en kweepeerazijn, of met pittige walnootpesto of muhammara.

walnotenbrood