Welkom in onze notenperserij!

100% pure walnootolie, geperst op ambachtelijke wijze in onze Italiaanse oliepers uit de jaren 60. Laat je gepelde walnoten persen tot walnootolie van eigen oogst, of ruil je ongepelde walnoten tegen heerlijke walnootolie.

Onze producten zijn te koop in onze winkel in Zoelen en in onze webshop. Ook voor walnootrapers en notenkrakers ben je hier aan het juiste adres. Je kunt je hier goed over laten informeren, en het ook zelf uitproberen.

Ook in veel mooie winkels is ons assortiment te koop. Wil jij de producten van Veld 4 ook verkopen in jouw winkel, ik hoor het graag!

GEPELDE WALNOTEN:
Wilt u door u zelf gepelde walnoten door ons laten persen? Dat kan vanaf minimaal 10 kilo gepelde walnoten. Hieruit persen we ongeveer 5 liter walnootolie.

Uw olie wordt afgevuld in een 5 liter zak met tapkraantje. Het persen kost € 3,50 per kilo noten.

ONGEPELDE WALNOTEN:
U kunt uw walnoten ongepeld brengen. U krijgt dan eerder gepelde walnoten, walnootolie of walnootchocopasta terug. Het is een ruil.
Dit kan in september en oktober, direct na het oogsten van de noten. De noten worden dan bij ons gewassen en gedroogd. Of als u liever zelf de noten wast en droogt, in januari en februari.

Je eigen walnoten oogsten? Zorg voor mooie noten! Raap iedere dag en laat de walnoten drogen in de zon en de wind. Je raapt de walnoten makkelijk met de Roll-Blitz walnootraper.

Kleur van het vliesje: De kleur van het vliesje om de noot moet lichtbruin/beige zijn. Donkerdere noten zijn te oud of te lang nat geweest. Ook donkerbruine of zwarte plekken duiden ook op verminderde kwaliteit.

Het notenvlees moet wit van kleur zijn. Bruin, grijs of glazig betekent (beginnend) bederf en geel of oranje betekent dat de noot ranzig aan het worden is.

Noten die te lang vochtig zijn geweest raken beschimmeld. Deze schimmel kan verschillende kleuren hebben: wit, groen, rood/roze of bruin. ook witte donsjes (hoe klein ook) zijn schimmel. Schimmel is schadelijk voor de gezondheid. Alle noten om te persen moeten volledig vrij zijn van witte donsjes en andere schimmels.

Zelfs noten die voldoen aan de bovenstaande criteria kunnen soms toch niet goed genoeg zijn om goede olie van te persen. Dan is de geur of smaak muf. Bij inname ruiken en proeven we enkele noten. Noten die ook maar enigszins muf ruiken of smaken zullen we niet persen.