De Obstraupe is snel inzetbaar en doet wat moet: het waardevolle fruit voorzichtig en efficiënt van de boomgaard naar de kist brengen, zodat het kan worden verwerkt tot producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Door de flexibele manier van werken met de lichte eenassige constructie en de zachte kunststof lamellen past de oppakrol zich optimaal aan oneffenheden aan.

​Bladeren zijn geen probleem. Dankzij de eenvoudig te installeren nieuwe bladborstel wordt het verzamelde materiaal vooraf gereinigd van bladeren en grasresten. Dit werkt zelfs met natte en zware walnotenbladeren: om een ​​opeenhoping van bladeren te voorkomen, kan het bovenste deel van het overdrachtsrooster eenvoudig worden verwijderd en de zwaardere noten overwinnen het obstakel alsof ze vliegen.

Bij het vooruit oogsten genereert de roterende opneemrol een ondersteunende aandrijving – het apparaat “trekt” naar voren. Door de eenassige uitvoering wordt de positie van de oppakrol intuïtief aangepast. Door achteruit te trekken met ingeschakelde wals, oogst je achteruit. Een combinatie van voor- en achteruit oogsten heeft zijn waarde bewezen bij het oogsten: vooruit naar de stam, achteruit wordt de volgende rij fruit of noten verzameld.

De e-bike-accu met de “Silver Fish”-behuizing is overal op de markt verkrijgbaar en biedt 10,4 Ah en 36 V stroom voor 5 uur oogsten. De accu is ook voor veel e-bikes te gebruiken en wordt opgeladen aan elk 230V stopcontact.