Dit opraapapparaat rolt en verzamelt fruit en noten als de bliksem.

Met de kleinste plukmachine ter wereld gemakkelijk gevallen fruit en noten oprapen zonder te bukken.

Iedereen die een perceel bezit met meerdere fruit- of notenbomen kent het probleem: de oogst is rijp in de herfst, maar het verzamelen ervan is vaak een vervelende klus waarbij je vaak moet bukken.

De Rollblitz maakt dit werk gemakkelijker. Dankzij de rolfunctie rollen de noten gemakkelijk op en hoeft u niet te bukken.

Eerst wordt de ledigingsbeugel op een emmer of bak geklemd. Vervolgens rol je de Rollblitz zachtjes over de noten zonder enige druk uit te oefenen. De draadmand gaat iets open als hij in contact komt met het fruit en neemt hem mee naar binnen. Als de draadmand 3/4 vol is, wordt de Rollblitz geleegd. Om te legen, duwt u de draadmand op de beugel zodat de manddraden haaks op de beugel staan. Hierdoor worden de draden voorzichtig gespreid. De Rollblitz is verkrijgbaar in 3 maten, afhankelijk van het te plukken fruit.

De Rollblitz is gebruikt van kwaliteitsmateriaal en wordt in Duitsland gefabriceerd. De draden zijn gemaakt van zeer robuust staal (2.000 N/mm²). Zo is de opslag optimaal gegarandeerd, ook bij langdurig gebruik. De pick-up is verkrijgbaar met een telescopische of houten stok. De draadmand van de telescopische stang kan flexibel worden uitgewisseld voor onze andere Rollblitz-maten.

3 verschillende maten: voor eikels en hazelnoten, voor walnoten, voor appels.

Houten stok: lengte 125 cm
Telescopische stok: lengte 75 cm-125 cm (verstelbaar)
Gewicht: 1,5 kg