Voorbereidingstijd39 minuten
 1 aubergine in hele dunne plakken
 olijfolie
 bosje munt
 peper en zout
van Veld 4:
 handje gehakte walnoten
 walnootolie
 kweepeerazijn
1

Smeer de plakken aubergine in met olijfolie en gril ze om en om op een gloeiendhete grilplaat tot ze helemaal gaar zijn en een mooie grillstreep hebben.
Leg de plakjes op een schaal.
Bestrooi met munt en druppel er walnootolie en kweepeer balsamico over.
Maak af met gehakte walnoten en breng op smaak met peper en zout.

Lekker om zo te eten als bijgerecht of bij de borrel op homemade crostini’s.

Zo maak je crostini’s:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een afbak chiabatta in dunne sneetjes. Besmeer met olijfolie (of geklaarde boter, nog lekkerder) en bestrooi met grof zeezout. Laat in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig bakken.

Ook lekker: geitenkaas over de gegrilde aubergine.

Ingrediënten

 1 aubergine in hele dunne plakken
 olijfolie
 bosje munt
 peper en zout
van Veld 4:
 handje gehakte walnoten
 walnootolie
 kweepeerazijn

Aanwijzingen

1

Smeer de plakken aubergine in met olijfolie en gril ze om en om op een gloeiendhete grilplaat tot ze helemaal gaar zijn en een mooie grillstreep hebben.
Leg de plakjes op een schaal.
Bestrooi met munt en druppel er walnootolie en kweepeer balsamico over.
Maak af met gehakte walnoten en breng op smaak met peper en zout.

Lekker om zo te eten als bijgerecht of bij de borrel op homemade crostini’s.

Zo maak je crostini’s:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een afbak chiabatta in dunne sneetjes. Besmeer met olijfolie (of geklaarde boter, nog lekkerder) en bestrooi met grof zeezout. Laat in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig bakken.

Ook lekker: geitenkaas over de gegrilde aubergine.

Gegrilde aubergine met munt, walnoot & kweepeerazijn