Voorbereidingstijd20 minutenTotale tijd20 minuten
 3 rode puntpaprika's
 100 g gepelde walnoten
 1 theelepel komijnzaad
 sap van een halve citroen
 2 tenen knoflook
 ½ theelepel chilivlokken
 3 eetlepel kweepeerazijn of granaatappelmelasse
 scheut walnootolie van Veld 4
1

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet ongeveer 45 in het midden in de oven tot ze zwart geblakerd zijn.
Doe de paprika’s bij elkaar in een goed afgesloten plasticzak en laat ze afkoelen. Zo kun je later de velletjes makkelijk verwijderen.

Rooster de walnoten samen met de komijn in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Laat afkoelen.

Verwijder de velletjes van de paprika door er met een mesje over te schrapen.

Doe de paprika’s met het vocht samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een grove dip.

Roer een eetlepel walnootolie door de dip en breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

 3 rode puntpaprika's
 100 g gepelde walnoten
 1 theelepel komijnzaad
 sap van een halve citroen
 2 tenen knoflook
 ½ theelepel chilivlokken
 3 eetlepel kweepeerazijn of granaatappelmelasse
 scheut walnootolie van Veld 4

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet ongeveer 45 in het midden in de oven tot ze zwart geblakerd zijn.
Doe de paprika’s bij elkaar in een goed afgesloten plasticzak en laat ze afkoelen. Zo kun je later de velletjes makkelijk verwijderen.

Rooster de walnoten samen met de komijn in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Laat afkoelen.

Verwijder de velletjes van de paprika door er met een mesje over te schrapen.

Doe de paprika’s met het vocht samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een grove dip.

Roer een eetlepel walnootolie door de dip en breng op smaak met peper en zout.

muhamarra