Kook de aardappels gaar in water met zout.
Fruit een uitje glazig in olie. Voeg de bleekselderij en peer toe en bak op halfhoog vuur ongeveer 5 minuten mee. Het is de bedoeling dat de bleekselderij en peer nog een bite hebben. Roer de laatste minuut de kerrie erdoor en bak nog kort mee.
Maak een puree van de aardappels met de crème fraîche en schep het bleekselderij mengsel, walnoten, blauwschimmelkaas, peterselie erdoor.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden en druppel er wat walnootolie over.
Eventueel ook lekker met uitgebakken spekjes.
Voor wat meer pit kun je de kerrie vervangen voor vadouvan of garam masala.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de aardappels gaar in water met zout.
Fruit een uitje glazig in olie. Voeg de bleekselderij en peer toe en bak op halfhoog vuur ongeveer 5 minuten mee. Het is de bedoeling dat de bleekselderij en peer nog een bite hebben. Roer de laatste minuut de kerrie erdoor en bak nog kort mee.
Maak een puree van de aardappels met de crème fraîche en schep het bleekselderij mengsel, walnoten, blauwschimmelkaas, peterselie erdoor.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden en druppel er wat walnootolie over.
Eventueel ook lekker met uitgebakken spekjes.
Voor wat meer pit kun je de kerrie vervangen voor vadouvan of garam masala.