1 kg kruime aardappels, geschild en in stukken
 125 ml crème fraîche
 2 eetlepel olijfolie
 1 ui, gesnipperd
 1 struik bleekselderij, geschild en in stukjes
 2 peren, geschild en in blokjes
 2 theelepel kerriepoeder
 100 g walnoten, gehakt
 150 g blauwschimmelkaas, in stukjes
 bosje peterselie, gehakt
 zout en peper
van Veld 4:
 100 g walnoten, gehakt
 2 eetlepel walnootolie
1

Kook de aardappels gaar in water met zout.

Fruit een uitje glazig in olie. Voeg de bleekselderij en peer toe en bak op halfhoog vuur ongeveer 5 minuten mee. Het is de bedoeling dat de bleekselderij en peer nog een bite hebben. Roer de laatste minuut de kerrie erdoor en bak nog kort mee.

Maak een puree van de aardappels met de crème fraîche en schep het bleekselderij mengsel, walnoten, blauwschimmelkaas, peterselie erdoor.

Breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Verdeel de stamppot over de borden en druppel er wat walnootolie over.

Eventueel ook lekker met uitgebakken spekjes.
Voor wat meer pit kun je de kerrie vervangen voor vadouvan of garam masala.

Ingrediënten

 1 kg kruime aardappels, geschild en in stukken
 125 ml crème fraîche
 2 eetlepel olijfolie
 1 ui, gesnipperd
 1 struik bleekselderij, geschild en in stukjes
 2 peren, geschild en in blokjes
 2 theelepel kerriepoeder
 100 g walnoten, gehakt
 150 g blauwschimmelkaas, in stukjes
 bosje peterselie, gehakt
 zout en peper
van Veld 4:
 100 g walnoten, gehakt
 2 eetlepel walnootolie

Aanwijzingen

1

Kook de aardappels gaar in water met zout.

Fruit een uitje glazig in olie. Voeg de bleekselderij en peer toe en bak op halfhoog vuur ongeveer 5 minuten mee. Het is de bedoeling dat de bleekselderij en peer nog een bite hebben. Roer de laatste minuut de kerrie erdoor en bak nog kort mee.

Maak een puree van de aardappels met de crème fraîche en schep het bleekselderij mengsel, walnoten, blauwschimmelkaas, peterselie erdoor.

Breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Verdeel de stamppot over de borden en druppel er wat walnootolie over.

Eventueel ook lekker met uitgebakken spekjes.
Voor wat meer pit kun je de kerrie vervangen voor vadouvan of garam masala.

Bleekselderijstamppot met peer, walnoot en blauwschimmelkaas