Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit op het werkblad en knijp de geperforeerde lijntjes stevig dicht met je duim en wijsvinger zodat de hazelnootpasta er niet uitloopt tijdens het bakken.
Besmeer het midden van de lap deeg met de hazelnootpasta en strooi hierover de gehakte hazelnoten. Rol het deeg nu in de lengte zorgvuldig en zo strak mogelijk op. Snijd met een scherp mes (of een pizzaroller) de rol voorzichtig doormidden.
Leg beide helften naast elkaar met de snijkant naar boven. Vlecht nu de 2 helften in elkaar en zorg hierbij dat de snijkanten naar boven blijven liggen. Vouw de vlecht tot een krans, druk de uiteinde goed op elkaar en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer de krans in met het geklopte ei en zet in de oven voor 12 tot 15 minuten.
Laat de krans iets afkoelen en garneer met wat rode besjes, takjes rozemarijn en bestrooi met poedersuiker.
Deze krans vind ik zelf nog lekkerder met Veld 4 Walnootchocopasta en wat gehakte walnoten!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit op het werkblad en knijp de geperforeerde lijntjes stevig dicht met je duim en wijsvinger zodat de hazelnootpasta er niet uitloopt tijdens het bakken.
Besmeer het midden van de lap deeg met de hazelnootpasta en strooi hierover de gehakte hazelnoten. Rol het deeg nu in de lengte zorgvuldig en zo strak mogelijk op. Snijd met een scherp mes (of een pizzaroller) de rol voorzichtig doormidden.
Leg beide helften naast elkaar met de snijkant naar boven. Vlecht nu de 2 helften in elkaar en zorg hierbij dat de snijkanten naar boven blijven liggen. Vouw de vlecht tot een krans, druk de uiteinde goed op elkaar en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer de krans in met het geklopte ei en zet in de oven voor 12 tot 15 minuten.
Laat de krans iets afkoelen en garneer met wat rode besjes, takjes rozemarijn en bestrooi met poedersuiker.
Deze krans vind ik zelf nog lekkerder met Veld 4 Walnootchocopasta en wat gehakte walnoten!