Kooktijd30 minuten
 2 eetlepel olijfolie
 1 ui, gesnipperd
 1 teen knoflook, gehakt
 500 g winterwortel, geschild in blokjes
 2 eetlepel rode currypasta
 200 g gedroogde linzen
 400 ml kokosmelk
 500 ml groentebouillon
 limoensap naar smaak
 15 g koriander, gehakt
 2 lenteuitjes, in ringen
 4 eetlepel hazelnoten, gehakt
 scheut Veld 4 hazelnootolie
1

Fruit in een soeppan de ui en het knoflook in wat olijfolie tot deze glazig zijn. Schep de rode currypasta erbij en bak al roerend 2 minuten mee.
Voeg de wortel, linzen, kokosmelk en groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken tot de linzen uit elkaar vallen.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat limoensap en peper en zout.
Verdeel de soep over 4 komen en druppel er wat hazelnootolie over. Garneer af met koriander, lente-ui en de gehakte hazelnoten.
(Je zou i.p.v. wortel ook pompoen kunnen gebruiken. Of een combinatie van beide.)

Ingrediënten

 2 eetlepel olijfolie
 1 ui, gesnipperd
 1 teen knoflook, gehakt
 500 g winterwortel, geschild in blokjes
 2 eetlepel rode currypasta
 200 g gedroogde linzen
 400 ml kokosmelk
 500 ml groentebouillon
 limoensap naar smaak
 15 g koriander, gehakt
 2 lenteuitjes, in ringen
 4 eetlepel hazelnoten, gehakt
 scheut Veld 4 hazelnootolie

Aanwijzingen

1

Fruit in een soeppan de ui en het knoflook in wat olijfolie tot deze glazig zijn. Schep de rode currypasta erbij en bak al roerend 2 minuten mee.
Voeg de wortel, linzen, kokosmelk en groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken tot de linzen uit elkaar vallen.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat limoensap en peper en zout.
Verdeel de soep over 4 komen en druppel er wat hazelnootolie over. Garneer af met koriander, lente-ui en de gehakte hazelnoten.
(Je zou i.p.v. wortel ook pompoen kunnen gebruiken. Of een combinatie van beide.)

Wortel-linzensoep