Fruit in een soeppan de ui en het knoflook in wat olijfolie tot deze glazig zijn. Schep de rode currypasta erbij en bak al roerend 2 minuten mee.
Voeg de wortel, linzen, kokosmelk en groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken tot de linzen uit elkaar vallen.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat limoensap en peper en zout.
Verdeel de soep over 4 komen en druppel er wat hazelnootolie over. Garneer af met koriander, lente-ui en de gehakte hazelnoten.
(Je zou i.p.v. wortel ook pompoen kunnen gebruiken. Of een combinatie van beide.)
Ingrediënten
Aanwijzingen
Fruit in een soeppan de ui en het knoflook in wat olijfolie tot deze glazig zijn. Schep de rode currypasta erbij en bak al roerend 2 minuten mee.
Voeg de wortel, linzen, kokosmelk en groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken tot de linzen uit elkaar vallen.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat limoensap en peper en zout.
Verdeel de soep over 4 komen en druppel er wat hazelnootolie over. Garneer af met koriander, lente-ui en de gehakte hazelnoten.
(Je zou i.p.v. wortel ook pompoen kunnen gebruiken. Of een combinatie van beide.)