1 knolselderij, geschild en in plakken van 1,5 cm
 2 eetlepel olijfolie
 2 eetlepel kappertjes
 ½ bosje platte peterselie, fijngehakt
 1 eetlepel witte rozijnen, gehakt
 ½ rode peper, fijngehakt
 2 eetlepel rode wijnazijn
van Veld 4:
 50 g walnoten, fijngehakt
 75 ml walnootolie
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrijk de knolselderij plakken rondom in met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
Leg de plakken naast elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Roster de knolselderij steaks 20 minuten in het midden van de oven. Draai ze om en rooster ze in nog eens 20 minuten goudbruin.
Maak ondertussen de salsa. Meng in een kom de azijn met de walnootolie en roer hier de gehakte kappers, peterselie, rozijnen, rode peper en walnoten door. Breng de salsa op smaak met peper en zout.
Leg de geroosterde knolselderij op een bord en druppel ioer nog wat walnootolie over. Verdeel de salsa over de knolselderij.

Lekker met een frisse groene salade of couscoussalade

Ingrediënten

 1 knolselderij, geschild en in plakken van 1,5 cm
 2 eetlepel olijfolie
 2 eetlepel kappertjes
 ½ bosje platte peterselie, fijngehakt
 1 eetlepel witte rozijnen, gehakt
 ½ rode peper, fijngehakt
 2 eetlepel rode wijnazijn
van Veld 4:
 50 g walnoten, fijngehakt
 75 ml walnootolie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrijk de knolselderij plakken rondom in met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
Leg de plakken naast elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Roster de knolselderij steaks 20 minuten in het midden van de oven. Draai ze om en rooster ze in nog eens 20 minuten goudbruin.
Maak ondertussen de salsa. Meng in een kom de azijn met de walnootolie en roer hier de gehakte kappers, peterselie, rozijnen, rode peper en walnoten door. Breng de salsa op smaak met peper en zout.
Leg de geroosterde knolselderij op een bord en druppel ioer nog wat walnootolie over. Verdeel de salsa over de knolselderij.

Lekker met een frisse groene salade of couscoussalade

Knolselderij steak met walnoten salsa