1 courgette, in gelijke repen
 1 aubergine, in gelijke repen
 1 pot gegrilde paprika's
 40 g rucola
 75 g feta, verkruimeld
 2 lente-ui, in ringen
 1 bosje basilicum, gescheurd
 1 theelepel mosterd
 zout en peper
van Veld 4:
 25 g walnoten, grof gehakt
 30 ml kweepeer azijn
 90 ml walnootolie
1

Smeer de courgette en aubergine in met olie aan beide zijde en gril op een hete grilplaat tot gaar is en mooie grilstrepen op staan.
Ontvel de paprika’s en snijd in gelijke repen.

Maak de dressing door de balsamico, walnotenolie en mosterd door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de rucola op een mooie schaal en verdeel hierover de gegrilde groenten. Bestrooi met de feta, walnoten en lente-ui en druppel er de dressing over. Verdeel de gescheurde basilicumblaadjes over de salade.

Lekker met versgebakken stokbrood met walnootpesto.

Ingrediënten

 1 courgette, in gelijke repen
 1 aubergine, in gelijke repen
 1 pot gegrilde paprika's
 40 g rucola
 75 g feta, verkruimeld
 2 lente-ui, in ringen
 1 bosje basilicum, gescheurd
 1 theelepel mosterd
 zout en peper
van Veld 4:
 25 g walnoten, grof gehakt
 30 ml kweepeer azijn
 90 ml walnootolie

Aanwijzingen

1

Smeer de courgette en aubergine in met olie aan beide zijde en gril op een hete grilplaat tot gaar is en mooie grilstrepen op staan.
Ontvel de paprika’s en snijd in gelijke repen.

Maak de dressing door de balsamico, walnotenolie en mosterd door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de rucola op een mooie schaal en verdeel hierover de gegrilde groenten. Bestrooi met de feta, walnoten en lente-ui en druppel er de dressing over. Verdeel de gescheurde basilicumblaadjes over de salade.

Lekker met versgebakken stokbrood met walnootpesto.

Salade van gegrilde groenten